fbpx
City Break Barcelona de 8 Martie

City Break Barcelona de 8 Martie

Despre Barcelona

Incheiem seria de propuneri pentru un city break de 8 martie, cum altfel decat cu Barcelona. Barcelona, capitala Cataloniei, este al 2-lea cel mai mare oras dupa capitala Spaniei, Madrid.

Fara nici o indoiala Barcelona este una dintre cele mai vizitate orase europene daca e sa socotim dupa cei 8 milioane de turisti care-i calca pragul anual.

Barcelona este o bogatie in sine si nu intamplator am ales-o pentru un City Break de 8 Martie.

Criticul de arta Paul Goldberger (castigatorul premiului Pulitzer) a apreciat Barcelona drept una dintre cele 50 de minuni ale lumii. Desigur aceasta dupa ce imaginea orasului a beneficiat de o transformare incredibila cu ocazia Jocurilor Olimpice de Vara care s-au tinut aici in anul 1992.

Barcelona este mare si munte, este bucurie si viata, este renastere! Barcelona este un oras frumos, vesel si colorat, unde cultura, arhitectura si modernismul se imbina perfect.

Vom aminti cateva obiective unde trebuie sa ajungi daca decizi sa pleci intr-un city break in Barcelona.

Obiective turistice

Poti incepe plimbarea din cartierul Barri Gotic, unde vei vedea Catedrala Barcelonei din secolul XIV-XV. Urmeaza centrul istoric unde gasesti guvernul Cataloniei si Primaria Gotica - Casa de la Ciutat de Barcelona. Ajungi apoi pe cel mai popular bulevard din Spania, Rambla, plin de turisti, tarabe cu suveniruri si artisti stradali.

Opere Gaudi

Proiectata de celebrul Antoni Gaudi catedrala Sagrada Familia este in topul preferintelor turistilor. Cu siguranta multe din operele geniului Gaudi care infrumuseteaza si dau valoare acestui oras sunt motivul principal pentru care mii de turisti viziteaza Barcelona. Pe un deal de unde poti admira orasul, se intinde o alta opera importanta a lui Gaudi, Parcul Guell, gradina publica deschisa tot anul. Veti recunoaste imediat stilul sau gotic privind sculpturi de animale, banci multicolore din mozaic si constructiile interesante.

Gaudi si-a pus amprenta asupra orasului catalan prin stilul sau modernist. UNESCO a declarat patrimoniu national operele sale. Mai amintim aici Casa Mila (La Predera), Casa Battlo interesanta si colorata cu mozaic albastru. Nu trebuie sa ratati nici Palazzo Guell si nici Casa Muzeu a artistului.

Alte atractii turistice

Sunt insa multe alte obiective care atrag turistii. Parc de Ciutadella este una dintre ele. Aici veti gasi si o gradina zoologica, bucuria copiilor, o fantana superba si multi palmieri. Urmeaza Arcul de Triumf si cea mai mare piata din Barcelona, Piata Catalunya si Pallau de Musica Catalana (Palatul Muzicii Catalane).

Un alt exemplu al modernismului este Mercat de la Boqueria, celebra piata cu produse alimentare intesata cu fructe exotice, carne proaspata, scoici etc. Tot aici vei gasi si multe restaurante cochete.

Daca te-ai organizat bine si nu te-ai lasat furat de peisaj pana acum, poate iti mai ramane timp sa vizitezi si Aquarium. Este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa, detine 35 de bazine, unde vei gasi 11 mii de animale marine din peste 400 de specii diferite.

Pentru un adevarat spectacol de muzica si lumini, viziteaza Fantana de la Montjuic, vei ramane impresionat!
Nu poti rata nici cel mai renumit muzeu din Barcelona, Muzeul Picaso, vei gasi o colectie de 4 mii de lucrari ale artistului.

Barcelona este o adevarata capodopera de arta, iar clima sa blanda, plaja frumoasa si numeroasele atractii fac din ea o destinatie perfecta pentru orice turist.

Cazare si Zboruri

Vom mai reveni cu siguranta asupra acestui oras frumos si cu alte articole pentru a completa lista obiectivelor cu punctele pe care le-am ocolit acum. Pana atunci, daca te-am convis ca merita sa ajungi aici, sa aruncam o privire asupra ofertelor de cazare Barcelona gasite de noi in perioada 7 - 10 Martie.

Pentru zbor Bucuresti - Barcelona verificati ofertele de mai jos:

Eurohotel Barcelona Granvia Fira
Pret camera de la55 € / noapte
Reviews369
Nota7.6
Hostal Sans
Pret camera de la71 € / noapte
Reviews170
Nota8
Hotel Aranea
Pret camera de la93 € / noapte
Reviews46
Nota7.8
Silken Concordia Hotel
Pret camera de la128 € / noapte
Reviews108
Nota8.2
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte