fbpx
City break in Madrid de Paste

City break in Madrid de Paste

Despre Madrid

Ce-ti vine-n minte cand spui Madrid? Tapas, tortilla, faimosul muzeu Prado, Gran Via si mai ales viata de noapte de aici sau plaja, piscine, restaurante cafenele, intr-un cuvant distractie!

Capitala Spaniei, Madrid este un oras cosmopolit si centrul politic si economic al tarii. Pe langa Parlament, Gurvern, Familia Regala, aici isi au sediul si companii si organizatii internationale, precum Organizatia Statelor Ibero-Americane, Organizatia Turismului Mondial, Academia Spaniola Regala sau Institutul Cervantes.

De ce se afla Madridul pe lista mea de vacanta de Paste? Pentru ca este ca o gura de aer proaspat daca vrei sa iesi din zona ta de confort, din rutina de zi cu zi si stim cu totii ca uneori este nevoie sa ne dezmortim, sa ne animam, sa traim experinte noi si interesante, pentru ca viata noastra sa capete culoare. Iata cum un city break in Madrid si-a castigat locul binemeritat pe lista mea de vacanta. Sa vedem totusi ce atractii ofera una dintre cele mai populare destinatii din Europa, Madridul

Obiective turistice

Ca sa fim sinceri, este greu sa faci un clasament al celor mai interesante obiective din Madrid pentru ca sunt foarte multe. Incerc totusi sa ma rezum la perioada scurta pe care o poti petrece in Madrid Spania intr-un city break.

Orasul este renumit pentru viata sa de noapte, insa si ziua Madridul este plin de viata si ne ofera multe atractii.

 • Gran Via
 • Poti incepe cu o plimbare pe cel mai renumit bulevard din Madrid, cu o lungime de aproximativ 2 km, unde vei vedea constructii moderniste, hoteluri, cinema, restaurante, cafenele, magazine si primul zgarie nori din Madrid (al Compania Telefonica, in stil neobaroc).

 • Plaza Mayor
 • Inconjurata de cladiri istorice cu o arhitectura deosebita, este cea mai cunoscuta piata din Madrid. Loc de promenada atat pentru turisti cat si pentru madrileni piata Mayor ofera spre admiratie o serie de cladiri emblematice cum ar fi Casa de la Panaderia, ce a servit drept model pentru restul cladirilor din piata.

  In centrul pietei se ridica statuia regelui Philip al III-lea. O puteti admira savurand o cafea la una dintre cafenelele ce marginesc piata.

 • Muzeul National Prado
 • Nu poti vizita Madridul fara sa acorzi macar cateva ore de incantare a ochilor si sufletului admirand sculpturile si panzele exceptionale expuse in Muzeul Prado. Vei admira aici opere semnate de Rubens, Velasquez, Rafael, Titian, El Greco etc.

 • Parcul Del Retiro
 • La est de Muzeul Prado, gasesti cel mai important parc din oras, Parcul Del Retiro. Unul dintre locurile preferate de madrileni, atrage si multi turisti care vor sa se relaxeze intr-o atmosfera verde, unde gasesc gradini de trandafiri, fantani, statui si mici lacuri artificiale, dar se pot odihni si la terase.

 • Palacio Real (parcul Regal)
 • Poti vizita aici Salon de Alabarderos, cu picturi de Luca Giordano si bolta pictata in fresca, Sala Tronului, Salon de Columnas, Apartamentele lui Carlos III, Sala Regala de Arme care detine cea mai importanta colectie de arme din lume.

Eu cred ca aceste obiective va vor umple tot timpul, insa daca aveti parte de o vacanta mai lunga, merita vizitat si Plaza De La Villa, Gara Athoca, Muzeul Thyssen Barnemisza, Centrul de Arta Reina Sofia, Plaza de Toros de Las Ventas, Stadionul Santiago Bernabeu pentru iubitorii fotbalului, despre ele vom vorbi insa intr-un alt articol.

Cazare si Zboruri

Fiind cel mai mare oras al Spaniei, Madrid ofera variante multiple de cazare, pentru toate posibilitatile, de la apartamente, vile, la hoteluri de 5 stele.

Ofertele de cazare gasite de noi le vedeti mai jos, alaturi de ofertele de zboruri Bucuresti - Madrid.

Dinastia
Pret camera de la47 € / noapte
Reviews4
Nota8
Hotel Galaico
Pret camera de la52 € / noapte
Reviews16
Nota7.5
Posadas de Espana Pinto
Pret camera de la62 € / noapte
Reviews8
Nota8.2
Hotel Avenida de España
Pret camera de la62 € / noapte
Reviews4
Nota9.5
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte