fbpx
City Break Lisabona de 8 Martie

City Break Lisabona de 8 Martie

8 Martie Ziua Internationala a Femeii!

De curand m-a intrebat sotul ce-mi doresc de 8 Martie! Cum nu a exprimat clar intrebarea, si nu s-a referit la un obiect, m-am gandit ca poate fi si un cadou pentru suflet. Am inchis ochii, si mi-a venit imediat in minte Lisabona! Oooo daaa! O vacanta, o escapada, un city break Lisabona, asta imi doresc de 8 Martie!

Dumnezeu iubeste Lisabona! Altfel cum ar rasfata-o cu atata soare, chipuri vesele si zambitoare, cum altfel ai explica optimismul acesta molipsitor si starea de bine care te cuprinde imediat cum ajungi aici!

Lisabona este acel oras de poveste, de care te indragostesti imediat si-l iubesti mai mult cu fiecare revedere.

Cred ca cel mai frumos si poate cel mai neasteptat cadou pentru orice femeie de ziua ei ar fi o vacanta in Lisabona! Desigur femeia isi poate face si singura acest cadou si cel surprins sa fie partenerul.

De oriunde ar veni aceasta initiativa, va fi bine primita zic eu, deci sa vedem ce poti vizita in capitala Portugaliei.

Obiective turistice Lisabona

Fara doar si poate simbolul Orasului este tramvaiul galben. Acesta circula pe ruta 28 si strabate si cel mai frumos si pitoresc cartier din Lisabona, Alfama. Tot in cartierul Alfama pe cea mai inalta colina poti vizita castelul Sao Jorge. Privelistea asupra orasului este coplesitoare.

Raul Tejo este traversat de cel mai lung pod din Europa, Ponte Vasco da Gama, care atinge parca linia orizontului si iti da senzatia de infinit.

Un alt punct de interes al Lisabonei este elegantul centru comercial Baixa. Este considerat cartierul cumparaturilor, plin de cafenele, restaurante, magazine. Tot aici vei gasi Elevador de Santa Justa, o constructie metalica cu o inaltime de 45 de metri, din al carei turn poti admira centrul vechi si cartierul Alfama.

La vest de Baixa gasesti cartierul Chiado. Poti vedea aici galerii de arta, muzeu arhiologic, teatre, un muzeu de arta si magazine cu produse traditionale.

Merita vazut si cel mai mare parc din Lisabona, Parcul Eduardo VII, dar si Biserca Sao Domingos, Muzeul de Arta Decorativa, Muzeul Fodo.

Intr-un parc mare cu iarba si helestee vei gasi Muzeul Gulbenkian cunoscut in intreaga lume.

Ai putea trece si pe la Gradina Botanica dar neaparat viziteaza si Muzeul National.

Nu poti pleca din Lisabona fara sa savurezi renumitele tarte cu crema de vanilie a caror reteta este secreta, de la celebrul magazin Pasteis de Belem.

Viata de noapte in Lisabona

Daca preferi viata de noapte, Bairo Alto este locul unde vei gasi cluburi de noapte, baruri cu muzica fado, insa numai dupa ora 21.

Ca incheiere te invit sa iei masa la Mercado de Rebeira, este locul in care sunt concentrate cam 35 de restaurante si unde vei manca foarte bine la preturi convenabile.

Dumnezeu stie ca mai sunt multe de spus despre Lisabona, dar mai lasam material si pentru alte articole. Pentru acum este suficient zic eu cat sa-ti faci o imagine de ansamblu asupra acestui oras superb pe care iti vei dori mereu sa-l revezi.

Cazare si zboruri

Variante de cazare Lisabona sunt multe, in castele, conace, hoteluri. Puteti arunca o privire mai jos, pentru a vedea ce oferte am gasit pentru voi, in perioada 7-10 martie.

Iata si oferta zbor Bucuresti - Lisabona.

Vacanta placuta si La multi ani femeie!

Hotel Praia do Sol
Pret camera de la34 € / noapte
Reviews11
Nota8.6
Hotel Alif Campo Pequeno
Pret camera de la49 € / noapte
Reviews14
Nota7.4
Vila Garden Guesthouse
Pret camera de la67 € / noapte
Reviews80
Nota9.1
My Story Hotel Tejo
Pret camera de la108 € / noapte
Reviews114
Nota8.7
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte