fbpx
City Break Sicilia de Paste

City Break Sicilia de Paste

Despre Sicilia

Despartita de Italia prin stramtoarea Messina, Sicilia este cea mai mare insula din Marea Mediterana si una dintre regiunile autonome ale Italiei.

Cu o istorie bogata, insula atrage turistii insetati de arhitectura, peisaje incredibile, arta, cultura, traditie si un amestec interesant de civilizatii. Insula este impartita in provincii, insa cele mai cunoscute orase din Sicilia sunt: Catania, Palermo, Enna, Agrigento, Siracuse si Messina.

Sicilia beneficiaza de o clima tipic mediteraneana, cu ierni blande si umede si veri uscate, doar in regiunile muntoase temperaturile sunt ceva mai mici.

Sicilia - obiective turistice

Sicilia Italia ofera numeroase atractii care se gasesc pe toata suprafata insulei, de aceea un city break in Sicilia nu este suficient pentru a trece in revista decat o mica parte dintre ele. Vom reveni cu un alt articol dedicat unui sejur in Sicilia unde vom atinge mai multe puncte de atractie pe care le poti vizita.

Sa vedem deci ce gasim in Sicilia de vizitat intr-un city break.

  • Muntele Etna

Cu o inaltime de peste 3300 de metri, este cel mai inalt varf vulcanic din Europa si se afla intre Catania si Messina. In Parcul Etna se pot face: alpinism, coborari cu schiurile, iar de la Refugiul Sapienza aflat la 2000 de metri inaltime pornesc majoritatea traseelor de unde se pot face drumetii sau plimbari cu jeepuri speciale.

  • Palermo

Capitala Siciliei, fondat de fenicieni, Palermo este astazi vizitat de multi turisti, datorita bogatiei istorice si a influentelor culturale adunate de-a lungul timpului, care se vad la tot pasul. Ca toate orasele vechi, ai avea nevoie de o zi sa vizitezi toate punctele de interes de aici. Amintesc despre:

   • Catacombele Capucinilor - imaginile trupurilor neinsufletite conservate foarte bine, pot fi infricosatoare, dar daca ai ceva sange rece, merita vizitat,
   • Teatro Massimo - este cel mai mare teatru din Italia
   • Capella Palatina si Palazzo Reale (Palatul Normazilor)
  • Taormina

Situata in provincia Messina, Taormina este un oras fermecator incarcat de istorie si este una dintre statiunile principale ale insulei. Pe langa peisaje mirifice, palate, vestigii antice, magazine cochete, restaurante pitoresti si hoteluri de lux, exista si plaje frumoase unde poti ajunge cu ajutorul unei telegondole (experienta este cel putin una interesanta). Nu rata nici Teatrul Antic, una dintre cele mai importante atractii ale orasului.

Cazare Sicilia si zboruri

Sicilia ofera o gama larga de variante de cazare, de la vile, la hoteluri, sau chiar boutique hoteluri. Veti vedea ceva mai jos ofertele propuse de noi pentru Paste.

Alaturi de ofertele de cazare gasiti si ofertele de zboruri catre Sicilia
la cele mai avantajoase preturi.

Da Gianni e Lucia B&B
Pret camera de la43 € / noapte
Reviews17
Nota7.9
B&B Home Maletto.
Pret camera de la40 € / noapte
Reviews1
Nota9.6
Il Mirto e la Rosa
Pret camera de la46 € / noapte
Reviews1
Nota9
Hotel Villa Romana
Pret camera de la79 € / noapte
Reviews14
Nota8.7
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte