fbpx
Craciunul in Germania - Piata de Craciun din Berlin

Craciunul in Germania

Timp de cugetare

Se apropie sarbatorile si pe cat sunt de frumoase pe atat de obositor este sa le onorezi si sa te pregatesti cum se cuvine. Anul acesta insa fa ceva pentru tine si cum de cativa ani te tot gandesti la asta, evadeaza!
Daca te afli si tu printre persoanele care simt ca anul acesta trebuie sa schimbe ceva in ritualul sarbatorilor, m-am gandit sa iti sugerez Craciunul in Germania.
Pentru ca am fugit de obositoarele pregatiri de acasa, sa vedem cu ce ne asteapta Targurile de Craciun de la Berlin.

Obiceiuri si traditii

Obiceiul cel mai frumos Iegat de Craciun este impodobirea bradului, iar acest obicei vine de la germani.
Germanii iubesc Craciunul la fel de mult ca restul omenirii si au traditiile lor. In limba germana Craciunul se numeste "Weihnachten" (noapte solemna). In asteptarea copilului Cristos (das Christkind), germanii tin si ei postul Craciunului (Advent-ul).
O traditie in perioada Advent-ului este confectionarea in familie a unei coronite din ramuri de brad la care sunt atasate 4 lumanari care se aprind succesiv in cele 4 duminici pana la Craciun. Este perioada in care fiecare casa este decorata frumos, usile sunt impodobite cu coronite de brad geamurile sunt luminate de lumanari si peste tot in aer simti aroma de scortisoara si vin fiert.
Ajunul Craciunului se petrece in familie. Familiile iau cina si merg impreuna la biserica pentru a asculta slujba din noaptea de Craciun. In seara de ajun, sau in ziua de Craciun se impart cadourile iar a doua zi de Craciun este dedicata vizitelor la rude sau prieteni.

Targul de Craciun de la Berlin

Daca tot mai stai pe ganduri, sa stii ca inca mai ai timp sa vizitezi Targurile de Craciun de la Berlin. Pana la sfarsitul lunii decembrie in toate marile piete din oras sunt organizate evenimente dedicate Craciunului. Sute de standuri te asteapta cu dulciuri, mancaruri gustoase, jucarii si nenumarate decoratiuni. Pe strazi se organizeaza diferite spectacole tematice care fac deliciul trecatorilor, iar in aer se simte miros de sarbatoare.
Poti fi sigur ca aici vei gasi tot ce ai nevoie sa pui pe masa de Craciun.
Daca te-ai hotarat sa petreci Craciunul aici, nu pot decat sa te felicit si sa-ti ofer cateva variante de cazare si zbor pe care le-am gasit pentru tine in aceasta perioada.

Hotel Europa City
Pret camera de la47 € / noapte
Reviews316
Nota7.7
Hotel 103
Pret camera de la61 € / noapte
Reviews61
Nota8.1
Hotel Prens Berlin
Pret camera de la68 € / noapte
Reviews78
Nota7.9
Estrel Hotel
Pret camera de la93 € / noapte
Reviews599
Nota8.1
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte