fbpx
Sejur Antalya

Sejur Antalya Turcia

Antalya Turcia

Un sejur in Antalya va fi mereu o alegere sigura, daca iti doresti o vacanta linistita unde sa te relaxezi intr-o atmosfera de vis, intr-un peisaj sublim.

Situata intre muntii Taurus si Marea Mediterana, Antalya este cea mai populara destinatie de vacanta de pe litoralul mediteranean al Turciei.

Antalya nu este renumita doar pentru muntii falnici ce se ridica din mare, sau pentru plajele cu nisip fin si apa cristalina de smarald.

Antalya este renumita si pentru latura istorica si culturala, pe care o descoperi deja pasind pe stradutele intortocheate si inguste, privind cladirile vechi cu pereti albi, sate pitoresti sau centrul vechi ramas intact.

Puteti parcurge intr-o vacanta in Antalya, mii de ani de istorie, trecand cu privirea peste trei imperii diferite, Roman, Bizantin, Otoman, pentru ca apoi sa priviti uluiti spre cladirile secolului XXI, magazine moderne, hoteluri luxoase, plaje incantatoare si cluburi de joaca pentru copii. Cu alte cuvinte Riviera Turceasca cum i se mai spune, reuseste sa multumeasca orice asteptari ale turistilor, oferind numeroase atractii.

Obiective turistice Turcia Antalya

Antalya atrage 30% dintre turistii straini care viziteaza anual Turcia, oferind atractii pentru toate gusturile.

Orasul vechi

Denumita si Vechea Antalye sau Kaleici in dialectul local, este si centrul turistic al Antalyei. Te vei plimba aici prin labirintul de stradute admirand zidurile inalte ce aparau orasul odinioara, o zona istorica cu puternice influente ale civilizatiilor romane si otomane. Numeroase hoteluri, buticuri si cluburi dezvaluie latura moderna a orasului, in timp ce portul roman, Poarta lui Hadrian, Turnul cu Ceas din centru, Moscheea Tekeli Mehmet sau Minaretul Yivli, aminteste de istoria bogata, bine conservata a Antalyei.

Plajele din Antalya

Antalya detine 3 plaje, dintre care una este cu plata:

  • Koniaalty Beach - este o plaja publica si se afla la 3 km de port. Pentru cei ce vor sa se racoreasca in spatele plajei exista un parc cu cateva cafenele.

  • Lara Beach - este deasemenea o plaja publica pe marginea careia veti gasi hoteluri luxoase, magazine si restaurante. Se afla la 10 km de port.

  • City Beach - este o plaja micuta, pentru care se plateste bilet la intrare. Detine o zona cu piscine.

Muzeul National de Arheologie din Antalya

Este unul dintre obiectivele importante al Antalyei si unul dintre cele mai mari muzee din Turcia. Cu o colectie arheologica impresionanta, si 13 sali de expozitie cu tematica diferita, muzeul se deosebeste de alte muzee din Turcia printr-o o sala dedicata copiilor, unde sunt expuse o serie de artefacte antice care ii incanta pe copii.

Muzeul detine peste 5.000 de piese de arta expuse, unele preistorice cu o vechime de 50 de mii de ani.

Antalya este o destinatie ideala si pentru iubitorii sporturilor nautice, pentru familii cu copii, pentru cei ce prefera turismul wellness, deci se adreseaza cu succes oricarei categorii de turisti ce cauta sa se bucure de o vacanta de vis.

Vremea Antalya

Antalya beneficiaza de o clima mediteraneana, cu veri fierbinti si uscate, si ierni blande si ploioase. Puteti consulta cu incredere graficul nostru de temperaturi lunare in Antalya.

Cazare Antalya

Antalya este cunoscuta in randul romanilor in primul rand pentru serviciile ireprosabile de cazare in regim all inclusive dar turistii mai pot gasi cazare si individual mai ieftin dar confortabil, in functie de buget.

Veti vedea mai jos si cele mai bune oferte de cazare gasite de noi in Antalya, precum si oferte de zbor de neratat in anumite perioade.

Booking.com
Elips Royal Hotel & SPA
Pret camera de la44 € / noapte
Reviews20
Nota6.9
Crowne Plaza Antalya
Pret camera de la96 € / noapte
Reviews38
Nota8.1
Sealife Family Resort Hotel
Pret camera de la148 € / noapte
Reviews14
Nota7.4
Porto Bello Resort & Spa
Pret camera de la145 € / noapte
Reviews16
Nota7.1
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte