fbpx
Vacanta in Atena

Vacanta in Atena

Atena Grecia

Nu poti spune ca ai vizitat Grecia pana nu ajungi intr-o vacanta in Atena, capitala Greciei.

Atena este un oras istoric, locul incredibil unde poti gasi toate dovezile care stau la baza evolutiei omenirii. Locuita de cel putin 7 mii de ani, Atena este un izvor infinit de obiective istorice, care se imbina armonios cu atractiile contemporane pe care orice turist le cauta si le apreciaza.

Atena primeste anual milioane de vizitatori fascinati de bogatia sa de vestigii arheologice dar incantati si de cartierele moderne (Psiri si Gazi) dedicate distractiei, cu magazine cochete si hoteluri cu deisgn modern.

Atena obiective turistice

Haideti sa vedem principalele obiective de vizitat in Atena, dar trebuie sa va avertizez ca, o singura vacanta nu poate acoperi abundenta de atractii.

 • Acropole Atena

  Ridicat in onoarea protectoarei sale, Zeita Atena, are cele mai vechi constructii datand din secolul XVI I.Hr, si este cel mai important templu din Atena.

  • Pantheonul - este edificiul simbol al Acropolelor, construit in perioada lui Pericle. Realizat in stil doric intre anii 448 - 427 i.Hr, in urma unor calcule matematice exacte, este cosiderat perfect, datorita proportiilor si formelor sale uimitoare. Cel mai mare sculptor al Greciei clasice, Fidas insusi a supravegheat lucrarile acestui templu. In 1986 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.
  • Erectheion - templu dedicat zeitei Atena, unde se spune ca a rasarit primul maslin din Atena.
  • Porticul Cariatidelor - cel mai cunoscut monument arheologic, care are 6 coloane sculptate sub forma de fecioare.
 • Muzeul Acropole

  Deschis in 2009 si proiectat de elvetianul Bernard Tschumi, este o constructie uimitoare din ciment, sticla si otel, cu ferestre imense, care se intinde pe o suprafata de 14 mii de metri patrati. Muzeul gazduieste 4000 de sculpturi si vestigii de pe Acropole.

 • Agora

  A fost piata publica a oraselor grecesti antice, unde veti gasi doua contructii ce merita vizitate:

  • Templul lui Hefaistos
  • Porticul lui Attalos (unicul restaurat complet).
 • Templul lui Zeus si Arcul lui Hadrian

  Unul dintre cele mai mari temple din lumea antica, Olympieion, sau Templul lui Zeus, a fost reconstruit de mai multe ori. Astazi puteti vedea doar urmele grandorii de odinioara.

  In aceeasi zona veti vedea si Arcul lui Hadrian, un monument din marmura, construit in cinstea imparatului Hadrian.

 • Monastiraki

  Este una dintre cele mai aglomerate zone. Aici veti gasi restaurante, cafenele cochete, dar si faimosul targ de vechituri din oras, cu carti, picturi, imbracaminte, etc.

 • Plaka

  Este cea mai frecventata zona turistica a orasului, cu magazine, suveniruri, restaurante si cafenele unde se mananca foarte bine.

 • Muzeul National de Arheologie

  Cu o colectie de peste 11 mii de opere este unul dintre cele mai importante muzee de gen din lume. Amintim aici doar:

  • Colectia Neolitica
  • Colectia Cicladelor
  • Colectia Miceniana
  • Colectia de Ceramica

Evident ca nu reusim sa cuprindem aici tot ce se poate vizita in aceasta fascinanta capitala, deci promit sa revenim cu alte articole interesante despre Atena, cu alte noi informatii si idei.

Vreme Atena

Va puteti face o idee despre cum este vremea in Atena in perioada in care doriti sa o vizitati, consultand graficul cu temperaturile medii lunare din Atena.

Cazare Atena

Iata si cele mai bune oferte de cazare pe care le-am gasit pentru tine in Atena.

Daca te intereseaza cea mai buna oferta de bilete de avion Bucuresti Atena poti arunca o privire mai jos la sectiunea Bilete avion.

Booking.com
Hotel Neos Olympos
Pret camera de la34 € / noapte
Reviews105
Nota7
Tempi Hotel
Pret camera de la57 € / noapte
Reviews78
Nota7.8
Epidavros Hotel
Pret camera de la50 € / noapte
Reviews7
Nota7.6
Marina Hotel
Pret camera de la67 € / noapte
Reviews67
Nota7.6
* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte