fbpx
Vacanta in Viscri de Paste

Vacanta in Viscri de Paste

Nu puteam incheia seria de propuneri pentru city break-uri de Paste fara o destinatie autentica si pitoreasca din Romania si ne-am gandit la Viscri.

Dupa ce v-am propus pentru Paste:

Candva izolat, satul Viscri s-a dezvoltat foarte mult de cand printul Charles si-a cumparat aici o casa. Acest fapt a ajutat micul sat din Transilvania sa se faca remarcat devenind o adevarata atractie turistica, in special pentru straini.

Obiective turistice

Se pare ca frumusetea acestor meleaguri, a atras atentia printului, care, cucerit de aceste locuri din Transilvania a devenit cel mai puternic ambasador al turismului romanesc.

De altfel tot fundatia printului Charles, Mihai Eminescu Trust, s-a ocupat si de renovarea bisericii si a altor cateva case, de aici, dar si din satele invecinate, redand astfel infatisarea caselor de odinioara. Mai mult decat atat casa printului Charles se inchiriaza in timpul anului turistilor curiosi si dornici sa viziteze satul printului.

Intamplator sau nu (caci multe ocupatii nu prea erau) dupa ani ’90 aici s-a nascut si proiectul care avea sa devina o mica afacere “Sosete din lana naturala din Viscri”, proiect pornit si dezvoltat de 2 nemti stabiliti aici. Astazi 125 de localnice tricoteaza in jur de 10.000 de perechi de sosete, fulare, manusi, caciuli, pulovere si chiar papuci de pasla, care se vand cu succes si in Germania.

Dulceata de Viscri

Lansata la Paris in toamna anului 2012, este probail cea mai scumpa dulceata din Romania, caci se vinde cu 365 € borcanul. Facuta dupa o reteta secreta, dulceata are o prezentare de lux, borcanul fiind invelit intr-o tesatura de argint si are si o lingurita realizata tot din argint.

Biserica fortificata

Daca iti propui sa ajungi aici de Pasti, sau in orice alta perioada a anului, nu o poti rata. Este una dintre cele mai frumoase biserici fortificate din zona, fiind inscrisa si in patrimoniul mondial UNESCO. Construita in secolul al XIII-lea in locul unei bazilici romane, biserica a fost transformata in secolul al XV-lea si fortificata cu 2 ziduri de aparare, turnuri si bastioane. In interior veti putea vizita si un mic muzeu cu obiecte vechi de sute de ani.

Cazare Viscri

Poti alege sa te cazezi intr-una din casele care poarta numele satului (care apropo, arata foarte bine) sau poti alege cazare intr-unul din hotelurile sau pensiunile din zona.

Poti cauta mai jos oferte de cazare in perioada Pastelui la Viscri.

* Prețurile din oferta noastră sunt cele afișate de furnizor la momentul publicării articolului. Ele pot fi modificate ulterior de catre furnizorii de servicii si parteneri, de aceea, inainte de a achiziționa biletele vă rugăm sa verificați prețurile actualizate. Vă mulțumim pentru ințelegere!

Vezi si alte oferte